Followers

Mari (+) money dgn Klik heartBeat..^^

Wednesday, 23 November 2011

Proud to be a Malaysian

As everybody aware..Malaysia won the Foot ball match versus Indonesia after the long battle in Sukan SEA on last wednesday..I dont want to give a long speech for that.just a big CONGRATULATION! and please keep it up and win more games in the future..
MALAYSIA BOLEH!!INDONESIA JUGA BOLEH!!
UNITED ASEAN..PEACE>>

Tuesday, 27 September 2011

Hopeless me...

Hallu dear....Im sorry..lama xupdate2 blog ni..aku tgh exam..final exam lg for my diploma yg akan menentukan aku pny graduation....huhuhu..bunyi mcm vogue..tpi..hopeless la aku ni..study pun cikai2 jak...xdala smpai bdarah2 hidung mcm org yg study mati-matian tu...huaaaaarggghh...bilaaala aku mo belajar ni..aduhaii..selama aku x update blog ni pun..keja aku bfacebook..baca formspring orang,blog orang,tgk utube,download lagu,...adusshh..ke mana perginya hala tuju niii...I just dont know....=_=

p/s:I still hve 4 paper to go..X_X

Thursday, 25 August 2011

Silent

Hai..eeeei..sioknyaaa skrgni I di Imperial International hotel bersama family tercinta..Well, we xpulang rumah arini sebab besok mau ambil dua orang lagi sister tercinta ku di hostel...ngeeee..jadi, alang2 mau ambik, stay la di hotel..Plus, besok mau shopping..yihaaa..hehehehe..

Silent? yeah..tadi I xtau mau say apa dengan my fren..sebab semalam I bawa cakap pandai mengamuk..sampai kenyang I xda selera mau makan..hmmpp..kalau pasal benda2 kecik macam tu pun mau count, I ada banyak benda boleh cakap..tapi..ntah..kalau dgn orang I yg close bgtu..ndala i pandai brkira..apalgi benda2 kecik..Sebaliknya I ada banyakkk mo buat memory yang happy sma2..ndatau la..smpai skg I xbrapa ada mood..serba salah jua xda cakap apa2 dgn dia..tapi..I fikir..nnt I bcakap kena amuk lgi..auuuww..trauma..silent lg baik..klu i memang stakat tu jak bg dia..tpulangla..=(

Okeyla..xdapat tulis pnjg2..c adik kecik ku xsabar2 mau tengok katun di lappy ni..oki bubuiii..=)))

Wednesday, 24 August 2011

background putih...?

Watchaaaa....!!!!
Nah..napa tiba2 tukar warna putih ni?
adakah sempena tema hari raya?Bukan.
adakah melambangkan kesucian sempena ramadhan?Juga bukan.
Jadi kenapa?

Jawapannya adalah kerana tuan blog ini sudah hilang ingatan.
Kali terakhir menukar background n template adalah pada zaman batu.
Sekali try tukar..terdouble pla background,,akibatnya...background mnjadi hitam dan kelam sahaja..andu...very amateur blogger..+_+

Nahh..alang2..tukar jak la cmni..macam default jak..nanti buat balik kalau ada masa lapang utk adjust..

Okeyla..tu jak tuan blog mau cakap..goodnight..=P

who are they?

Hi there...

What to say...hmmp..I just take my bath as the weather for today was undeniable super2 hot... now I feel refreshing and yeahh..here we go..
what can I say about todays class? nothing amazing...it just ok..I got 1 quiz for Law..and 1 test for the public financial..AND..1 last presentation in my diploma.Yess..Finally I manage to going through all the task given by the lec. 

Today, I learn something in Life.I will not go into the deep side as its not affect my life as a whole.I just realize that, a person which I thought worth for me dying for is actually worthless.hopeless.and useless.I cant blame u for this..because,
I am the one who put you so high in my precious list, and keep saying to myself that I must be good to a person like you. I'm not sure, but the day before, there was also same situation where I'm gone crazy for thinking about something that might hurt the feeling of my precious because of unacceptable matters. 

I really can't take it, as I categorized it as bad and I myself or other person can't hurt your feeling..you are my precious.thats all.

Today, I realize that I have misunderstand the concept and I dont know whether I can change this attitude of mine or wht,...

Monday, 22 August 2011

Keranamu Raya...

Hey..hey...hey MR,,,

I baru jak calling2 dgn Mr.Ailurvehim..ngeh3...dia tengah busy cat rumah..ololo.cian,dari siang ke malam mengecat..tapi,biasalah..kalau anak lelaki, time mo raya mmg kejanya cat rumah..kalau yang perempuan buat kuih di dapur..hihi...xsabar pula mau balik..ngeeee....

Berbalik kepada tajuk asal..yes, aku dah berjaya mengurangkan to-do-list aku sebab assignment Current Affair in ASEAN sudah selesai..and malam ni tinggal proceed buat Financial lagi..after that..done with my assignment!!!Yeeehaaa....Wait3x..nahh..ni la dia..belum siap, tapi perangai macam sudah siap.Mat Zenin punya pengikut daaa...kikiki..

Okeyla2x...aku bagi siap semua malam ni..berkat nescafe 3 in 1 yang ada...ikat tali di kepala,sinsing baju,kendurkan urat2 saraf, taaaaippp kerja sampai siap..Demi cuti raya..akan aku buat segalanya..hihii..

Xlama lagi..rumah aku yang sunyi akan dimeriahkan dengan kehadiran bujang2 mama..6 beradik perempuan bergabung membuat kuih..mama duduk diam2 tengok tv k..hehehe...tukang rasa jak..aiseh..bah...sudahla..sekian..jumpa lagi..=)

Sunday, 21 August 2011

Kerana Keluarga begitu berharga...=)

Hye My blog...setelah menghabiskan masa hujung minggu dengan tidak produktifnya, (iaitu online,tengok korea+muvi,tengok clip lagu dan lain2 hiburan)..Akhirnya..penghukung ari ahad yg indah ini...aku manfaatkan dengan aktiviti bermakna...apa dia?meluangkan diri bersama family tercinta laaaaa..hehehe...seronoknyaa..mumy n sista ku datang melawat diriku yang terbengkalai di sini...hukhukhuk..

Kami pegi hostel adikku yg dua orang lagi d smakk, bawa dorang pegi beli makanan ,then kami berbuka di sulaman..warrrghh..sodapnyeee...baru harini aku rasa nikmat makan..tomyam berasap2..sup tulang..nyum3...sampai sekarang aku masih merasa kenyang...

Tapi,sebelum waktu berbuka..kami round2 dulu sulaman central tu...beli2 barang rumah..wahh..lama da aku nda jalan2 tengok barang sama dorang ni..siukk oow bercakap tanpa henti..maklumla..dua hari aku di hostel sorang2..manada kawan bercakap..hihihi...yang lagi aku suka tu, aku selesa sangat bercerita ma family...bahh..bmasuk betul kn cerita..btengok aja pun boleh ketawa..umpama ada telepati..hihihi...

Taip pun taip..assignment aku yg tersadai di tepi katil ni belum lagi ada perkembangan..oleh yang demikian..adalah lebih baik aku mengundurkan diri sekarang...

Apa-apapun..IngAt...SAYANGILAH KELUARGA ANDA...tidak ternilai kasih sayang itu jika dibandingkan dengan harta dunia...=)

Saturday, 20 August 2011

Suck saturday..=(

This is not what I've been expecting for my weekend..Its totally disaster...Huaaargghh...My weekend gone helluva suck...I left alone in this room and no water..!how am I suppose to live in this condition..I can't do my laundry, cant take a loooong shower, I cant clean up the room as well...Huaaaarghhh...What now??I dont feel like doing anything with this conditionnn...omaigod....Now I really think that I should go to the bus station and go all the way to my hometown....haiyaaa...
S.O.S

Friday, 19 August 2011

I'm not going home...again..hmm..

Hi bloggie...Here I am..chaaak!hihi
Trying to hide my sorrow..this weekend I will be alone again.I'm not going home since my two siblings are not going back too. ngehehe..Its okay...It wont last forever since next week will be the eid's holiday...yehaaaa...can't wait for that...

What I love the most about eid is we can meet all our family members as everybody are going home and celebrate it..no exception! And of course, eat many amazing dishes,get duit raya from the older..hahah...how I love hari raya...

Well, I'm goin to dozed off now..till then, see you later people..=)
~have a nice weekend..~

Wednesday, 17 August 2011

Miss me?

Hey3 My blog...lama aku xda buat entry kan...hmmpp..apa boleh buat..masa yg di peruntukan 24jam seakan2 tidak cukup..(tanda2 kiamat mo dekat)...Sanngaat pening kepala sebab assignment datang seolah2 air terjun yang deras mengalir..(padan muka buat last minit)..Aku mmg susah cikit mo buat kalau keja grouping ni...kalau single2 buat ok la..bingung2 pun, dapat go on..tapi, fakta sebenar, buat keja grouping lagi happening la bah kan..hihih..dgn member2 tercinta..kikiki..

Miss me? hell yaaa..u better jawab "Iya" my blog..kalau u jawab "tidak"..nahh..I deactivate uuu..hahahaha...ciannya kena ugut hidup2 oleh tuan blog..ihihi...

Actually, aku mau renovate dirimu wahai blog..cian ko..mesti dah bosan kan dengan background yang ntah dari kurun berapa lagi aku letak..hihii...ko tunggu aku free2 nanti k..minggu ni memang xdapat lg...besok aku ada presentation..bukan 1..tapi 2..nahh..next week aku ada test..bukan juga 1..tapi, 2..Eleeh..aku risau sangat macamla aku study..(blum taubat lagi)..Kawan2 di luar sana, jangan tiru aksi ini di rumah ahh..buruk perangai..hihi..


Okaii..any report tentang diriku bt masa ni...nothing in particular lah..skg:

#tengah prepare presentation sok..
#sambil take 5 @ berehat sebentar menghadap korean drama=Secret Garden..aigooooo..very funny n romance lahh..hiihi..creative story..
#tunggu mydear plg dari terawih..(gf dia xpg..isk3)
#View2 wall kawan di fb..

Thats all lah report for today..hihii...sok..wish me all the best k...fighttyyy..=)))



Wednesday, 10 August 2011

Pengakuan

Suatu ketika dulu,pada tahun 1996 , Tadika cina kHoi Ming..

Komen Guru: seorang pelajar yang periang dan peramah.Suka berkawan dan bergaul dengan rakan sekelas.

Masih ingat lagi bapa pernah bgtau...dan aku masi ingat, time skolah dulu aku sangat teruja dapat tengok kawan ketawa riang bermain bersama...aku heran knapa dlm byk2 tu,mesti ada yang trip2 sombong nda mo bkawan..aduii..dulu heran..sekaarang..laaagi heran..ndataula..

aku sukaa sangat berkawan..sampai pernah time tadika tu..ada budak cina lelaki baru masuk kelas..aku mo jua bercakap sama dia..tapi, aku nda pandai cakap cina..ckp dusun tau la..hahah.gara2 mo bercakap,nekad aku p tmpat duduk dia..nama dia jak aku tau..aku antam la cakap cina.."Ang Ing Meng, wo chi...bla..bla..bla.."Dia pun merenung aku lalu menghulur pemadam..Aikk..apa maksud aku cakap tadi ahh..?Nahh..aku ambil jak la pemadam tu and balik p kerusi lalu pura2 memadam..hahahah..

ntah mana la suda kawan2 tadika aku yang semeja dulu..aku masi ingat lg nama dorang-my bestfriend:Stephanie,Kimberly,Mona,Lisa,Clement,and Siti..ni la tempat bermulanya aku belajar mo berkawan..

I wish that we can meet again..=((((

Tuesday, 9 August 2011

hello there...

I DON'T FEEL LIKE TO POST ANY ENTRY AT THE MOMENT.THANK YOU.

Saturday, 30 July 2011

Malam aNugerah Fakulti 2011..^^

Hai blogg..=))..mode ceria di pagi ini..selamat pagi and senyum semua..^________^..hehehe..

Event:Dinner for Malam Anugerah Fakulti
Venue:Le Meridien Hotel
Date:29 July 2011

Semalam adalah Diner for Malam Anugerah Fakulti 2011 which is the last dinner for us yang sudah berada di semester akhir  dalam Diploma pentadbiran Awam..Awww..xsangka..pejam celik, akhirnya part 6 sudah..banyak dugaan yang di lalui sepanjang 3 tahun di sini..I love u Uitm Sabah..alala..feeling lah pulak..>_<..

Anyway, malam tu memang sangat happening dgn member2 coursemate yang semuanya sporting..Haha..I will keep the memory alive guys..!!!

Dengan bertemakan hall of fame-black..Inilah kami..

 Ketibaan gadis2 idaman..Ep,feni,Anyong, n rin..
..
..
..
 Inilah my buddy yg b'image mafia pd malam tu..hihih..Anyooong..
..
..
..
 Dgn my sehati sjiwa fren Fennie..
..
..
..
 Makanan mLm tu  Chinese food..boleh tahan la..hihi
..
..
..

 Taking picture with akak dayah yg sgt beauty mlm tu..hihihi
..
..
..
 My daling2..
..
..
..
 Kita makan duluuuu..hihihih..sandi makan guna chopstik ni..
..
..
..
 ..
..
..


 ..
..
..
 ..
..
..

 ;;
..

 kawan2 yg aku sayang..

..
..


 Thats all lah yang ada..hihihiih..ada banyak lagi, tapi belum copy..well baru smalam kan juga namanya.hehe..picture not so well sebab bukan original size..pelik jak aku tengok..heheh..apa-apapun..I love u guys..=))

Friday, 29 July 2011

My adrenalin..Go tiger...!!

Hai blog..Goodmorning eveybody..n_n..
Salam jumaat for all muslims and hopefully we can do something worth today and given a rewards by the Almighty..


Whats up with y adrenalin.??Wow..wow..wow..It was reached at the maximum point last night as our black and yellow team lose in the match versus Singapore.I don't want to talk too much about that as I didn't watch it.Well, as I mention earlier, I am the residents of Hostel.buhh..no tv at all..poor me..I get very excited as my lover text me that Malaysia had their 1st score by the goals made by Safie sali if I'm not mistaken.

You did know life is full with a drama..thats what happen to our team last night.They have to deal with those player which I can't tell..I dont know if it is their real strategies or whatsoever..But the point is, I am proud with our team as they try their utmost effort to win the game..So, please everybody, just give them a support an be proud with them..Go tigers..Grrrrrrrr...~~~

Thursday, 28 July 2011

Missing you at random..

Hai..xtau mau luah kepada siapa..hari ini..time2 aku rasa down n tanpa sesiapa yg pun yg tahu..(luar nmpak happy)..aku just rindu sseorang ni jak..I don't know why..maybe sebab ko banyak buat aku ketawa and lupa trus smua problem.Sampai aku sndiri pun nda tau aku ada problem..ougghh..where you at my fren...Please..smoga telepati yang aku hantar sampai kpd kau..I miss u so much..=((((

Dinner Ost 2011...

hai mr,blog..mode sedih petang ni..xtau knapa..smua bnda mcm xbetul..I messed up everything..and I don't know how to fix it..where I have to start..and..huuu..

Anyhow..I still wanna share our song for the upcoming dinner..We are going to perform it as our last memorable dinner.Its not cool at all..being a final year students seems very hard for me to handle..

Kebuntuan ini membunuhku..=_=..

Nahh..inilah lagu yang bakal di persembahkan pada dinner malam esok ...All the best kawan2 ku..nyanyi feeling2 esok k..=))

Aizat ft 1st edition -Perpisahan ini



Doom and gloom.=((







Sometimes I feel like I'm hating everything in my life..Could somebody really understand me?  I don't think so..hmmmphh..

Life is easy..

Easy??is it true?can you live happily everyday?Having breakfast with a cup of tea with a chocolate waffle.Breathe in a fresh air and laugh with your lover and let the wind blow your hair..Is it hows you spending your day? What do you think? I leave it to you.

Well, they say, we are the one who create our life, arrange the flow and deal with it whatsoever..But then again, when you see in the big picture, you may see, it always opposite with your imagination as it naturally turn out in not so well condition.Here, you may start think,think, and think continuously until someday it create a link between one another.


What I'm trying to say is..Life is a process that happens naturally plus a little bit effort that obviously come within internally of our-self . As far as I can see, Even I put my utmost effort, there will be always something happen that may affect my life in many different aspect.It is unavoidable and no matters how hard it is, you should find a way to resolve the problems.huhuuuu..depressed isn't it??

p/s:Matured.

Thursday, 14 July 2011

Sy penduduk hostel.

Hai blog..petang ni xtau kenapa ..mood aku sangat baik..hehehe..ketawa aja aku sepanjang harini.Padahal arini la kelas paling packed..Ndatau..maybe sebab orang2 sekeliling harini semua happy go lucky..so,automatically I pun happppy jak meleret..

Tadi pg hantar borang akujanji and kunci pg Unit pengurusan asrama Kluster B..and mo tau??staff di sana semua baik and mesra..gembira jak berurusan dengan dorang..cubalah kalau semua pegawai kerajaan macam tu kan..semangat la aku mo brurusan..hehehesemua urusan sudah selesai..tinggal sticker electric lg aku belum ambik..nanti bsuk la tu..pacik tu blg pun.."palan2 ko nak.."hehehe..sporting o tu pacik..

Skg aku tengah minum petang..uina..mcm beli makanan utk buka puasa jak aku td..beli tapau nasi,burger ayam,kuih pisang, pastu singgah lg di kop..bli minuman..hehehe..siuk ni tgk2 sunset..bahagianya dpt bilik bdepan dengan laut ni..

Tadi daling ku call lg..andu..kesian bah dia..xda aku sms dia dr pagi gara2 kelas non-stop dri jam8-10, 10-12,12-1.25, and 2-4...sorry ah daling..nasib dia sudah memahami aku..trus skg dia pi main takraw..nahh..suka bersukan ptg kn daling aku..I like..

embahh..sudah la ah..nanti aku sambung ceta lagi ni malam..=)))

Wednesday, 13 July 2011

My lovely friends..

Hallu..again..ep in the house..heheeh

Blog..I wanna tell uu..I love alllll my adorable friends...yg jahat2 tu,pduli la dorang sana..yang aku mo cakap n maksudkan di sini adalah kawan2 yg selalu ada dengan aku..they done their part as my friend..and now..its my turn to turn back their favor..ughh..I'm a bad friend..sometimes I tend to be moody and not give them an actual and exact response whenever they talk to me..which is so bad!!ahhh...why do I do that??


Lately..I observe and got a lot of inspiration from people around me..I can see their character which is very impressive and adorable..I tell u here..I adore a kind-hearted person vey much..they are my idol and aspire me a lot in many different angle..I never forget a person who determine make me happy and cheer up.Ughh...how can I say this..

Dear friend..I'll miss u guys...there's no word that can really explain my actual feelings right now..I'm so glad for having u guys as my friends and colours my life with different colours..we built a friendship,sharing a stories,going through every challenges..and yeah..we made it..we always made it..I'm happy...It is so amazing..and I was amazed..i never had a thought of having u guys..in my life...I am truly appreciate it..

I pray...the Almighty will reward all of you...with a joyful life and ease you whenever u face an obstacles in the future..I luv u guys...~~

Perlukah selfish??

selfish!!!
knapa juga mau pentingkan diriiii jakk..

aduii....*_*

kalau yang ko pentingkan tu emas atau harta pusaka nenek moyang ko nda apa jua..ni??Ilmu bah ko mo simpan saturang..aduina..baru tu..Pandai lagi ko blakon jadi kawan palsu..depan2 jak macam betul,kalau belakang2..nahhhh..mcm rubber..!

Kita bukan jua bff..aku pn xla kenal ko sangat..tapi kawan..perangaimu itu terserlah senyata2nya harini..depan mata aku..perlukah ko biarkan orang lain jadi mangsa sebab kesalahan kau?hah??eeeeiii..geramnya aku...Sudahla ko nda back up time dia kena blame..ko minta maaf pun macam bagus nda pyh..ikhlas pun nda..aiiish...

Ko ingat jak la..Tuhan tu adil..ko bangga2 dengan diri sendiri pun nda guna.Aku tau ko mmg jaga hubungan ko dgn tuhan.solat 5 waktu.bagusla tu..smoga berkekalan..

Tapi kawan.kalau tanggungjawab ko sama manusia ko nda jaga..nahhh..sia2 jak ..hidupla ko saturang dgn prangai ko tu.smoga satu hari..ko dapatla petunjuk sebab tuhan tu maha adil..

Its Wednesday!

hai peeps..

Today..I'm done with the Law quiz..and I'm glad for having such a wonderful wednesday today..y??cuz there's no stress at all as I only had two class,,yuhuu..I wish all day will be like this in the future..=)))


What am I doing now?Again, I'm still in love with the korean thingy as I continuosly watching it back to back since monday..omaigod..!I can't delay it as I want to know the ending asap..it "paradise ranch" anyway..and the actor is totally cute and adorable..hihihi..
I also in the process of installing the avast anti-virus as my kaspersky anti-virus license has expired and I can't renew it since I had no time to buy a new one..I'm stuck in the hostel and dying waiting for the up coming holiday.

Bahhh! the report is done..then I need to take my shower now before my Mr call me..tadaaa..bubui everybody..have a nice day..~~

Tuesday, 12 July 2011

tuesday

Hai my dear blog..how I miss u so muchhhh..

Aku baru habis mandi..gila...punya ramai orang mandi di blok ni..gara2 blok sebelah xda air..aiya..padahal kn aku plan mo mandi lewat bah ni ari..sbb aku mo tidur terus..baru rasa sejuk..huhhuu..tp,,takut aku nanti tiba2 darurat..xpasal2 aku mandi air dari paip bomba..eeeiiiww..

Btw..arini aku makan nasi lauk makanan tin aje..pasal apa?sebab kafe teda apa2 yg sedap..iiee..sedap lg tu bilis dalam tin.walaupun aku mana jua suka makanan tin..geli and rasa ganjil bah.terbayang2 aku makanan tu sepatutnya sudah lama basi..tp,slepas di cmapur macam2 pgawet..tahan lama la kunu tu benda..antamlaaa..makan jakkkk...daripada mati kebulur..kikiki..

Embahh..bisuk aku ada kuiz Law..and seriously, aku belum lagi buat revision..mati la ni..pemalas betul..otak aku melayang2 di rumah sudah ni..xsabar mo cuti mid term seminggu next week..I'm coming homeeee...yuhuuuuu..~~

Okaila..my dear blog..nanti I sambung ceta g ahh..mo tengok drama korea dlu kijap..hehehe."paradise ranch"...siukkk..=)))..bubuii..

Saturday, 25 June 2011

Emo semalaam..=))))

Hey..hey..hey..Mr.Blog...Rise and shine...^^...Goodmorninggg...Sorry sebab semalam agak emosi and meluah pun macam menarut...tapi,serius..semalam tu dah xdapat control emosi...tskkk...tskkk..tskk..TAPI..emosi dah ok balik...syukur sebab ada MR.AILURVEHIM yang sangat setia menemani di sisi...merana dia dengar aku menangiss semalam..ciann..xpasal2 pla kn...apa2pun..SarangHaeyooo Oppaaa...=))


Okayla..xboleh tulis pnjang2 ni my dear...kejap lagi mo jalan dgn my fren..ok...nnt kta ceta g..bubuiiii..^_________^

Friday, 24 June 2011

Pernahkah?

Hai Mr.blog...=(((
Pernah x kamu rasa macam menjadi beban seseorang??
Pernah x kamu rasa macam kehilangan identiti diri??
Pernah x kamu rasa kamu x pernah buat keputusan sendiri??
Pernah x kamu rasa kamu x pernah ada matlamat diri??
Pernah x kamu rasa macam hidup yg kamu jalani ni macam untuk orang lain, bukan untuk diri kamu sedangkan kehidupan ni milik kamu dan cuma sekali...
Pernah x kamu berasa betul2 yakin dengan apa yang kamu buat?
Pernah x kamu rasa kamu Yakin dengan diri kamu??

Hmmmmmmmmm...kadang-kadang...kita xboleh direct jump into conclusion...tapi..semakin hari aku berfikir...semakin aku rasa kehilangan diri sendiri..menahan semuanya dalam hati, berfikir..adakah aku jak yang hidup dalam cara begini...asyik mau puaskan hati orang lain sedang itu bukan lah pilihan aku...semua keputusan dorang yang buat dan aku hanya mampu turut jak..sampai lah saat ni aku rasa macam xda personality...just follow the flow as everybody wants it to be like that...as u wishhhh!huh....aku xtau macamana mo recover dari penyakit niiii..pleeeeeeeeeeeassssee..."kaunseling"..tu jak aku terfikir..tapi..segan pula mo jumpa pakar kaunseling..and aku rasa..dorang pun xmampu mo tolong aku.......................


Tuesday, 21 June 2011

Just another story of mine..



Hye Mr.bloggggg....this is what I owed you from the last post.See??I do it as I say right my sweety darling...hehehe..It was a picture taken on last weekend where I had spent my time with my sista and cousin by watching Kung-Fu panda 3D in Centre Point.bla..bla..bla..

Mr.Blog...could you please kindly tell me, what is going on out there..it is too hot in here like I can't take it anymore..Simple answer ..yeahh..I can google for it and figure out asap..Okay3...I'll do it my dear...Haiyaaa...what is happening to the world... ??getting too old and reach an apocalypse??I wish...it isn't...I'm not ready yet as the evil side of mine are still dominating my body...huuu..sigh..........What can I do Mr.Blog..I am just a poor,weak, and ordinary man in the world...There is nothing i can do instead of hoping to be a better person and pray.

People..please...everybody should pray and contribute something to help our poor planet...S.O.S....####


Sunday, 12 June 2011

Say hello to my blog..^^

Hello blog..like I said before..I try my best to keep in touch with you my sweety.Well..today, I had spent my time with my buddy,sister, and cousin..what a lovely day..I'm truly happy and wish the happiness won't end till the end of the day..hiihihhi..

Tomorrow is monday..So, i have to prepare myself as tomorrow gonna be my first LAW class with the lecturer.She is very strict and I don't want to mess up with her..as usual, just put the effort and stay in the track.Cheerio..~~wink2..>_<

Saturday, 11 June 2011

Unplanned day out..^^

Hello My darling..I am here noww...so, stop sulking and be happy.cheesee^^..I'm sorry for rarely visiting you here.I do it on purpose actually, and I'll explain to you later.Okay sweetie pie??Now..lets hear my story first..

Allow me to write my story in Malay as I am in a very excited mode.hihihih.

Kemarin, my sister, and cousin turun KK..ada urusan lah tu..dorang stay KK for 1 night.They asked me to join them..So,macam besa..aku ni..kalau pasal jalan.no hal punya..apalagi kalau yang sponsor.haha..I laaagi suka..

Di pendekkan cerita..from uitm, terus direct pegi 1B.Tengok wayang lahh..Super8..Quite interesting lah juga..Aku suka dialog2 dia lahh..lucu,bersahaja,and menghibur ati.haha..then, habis tu..kmi jln2 lah..baru check in hotel.Esoknya..paling I like..tengok KungFu panda 3D..adeeeehhh..punya la cute..sumpah..aku rasa macam mo peluuuk jak tu panda and semua haiwan yang ada dalam tu..(kecuali serigala)..5star la kalau dah namanya 3D..rasa mcm alive jak tu wayang..puas hati and mmg best lah.

That's all la mr.blog..I xmo lah ceta panjang2..nanti meleret2 pulak kn..hmmm..macam ada yang kurang..Yess..Picture..I.O.U dulu lah ahh..next time I upload..hehehe..pomisss...now, i really got to go..bye2 honeyy..



Thursday, 9 June 2011

MyFirst class

Hye Mr.blog..arini I pg klas..well,..what can I say.Besa2 jakk..xda yang best..I don't like the Ice breaking season as it require me to talk about myself..I don't like it!I prefer to be low profile and keep myself in the silent zone..Hahaha..to be perfectly frank..I actually sucks in introducing myself.Grrrrrrrrrrr...>_<

I have 6 subjects for my final semester..I will got no problem with it except for 1 subject which I hate the most..."Account"..please be nice to me..I got no special strategy in dealing with that particular subject.Calculation??Ughhh...Save my soullll..I need to push myself and put my ultimate effort in order to win this final battle..Go eppppp....

That's all for now..Cheerio..=)))

Sunday, 5 June 2011

Tanya sama pokok??

Tajuk tu xda kaitan langsung dengan post ini..hahahah..
otak sy suda xdpt berfungsi dengan baik sampai tajuk entry pn sy nda tau mau letak apa..


Saat ini sy berada di bilik kawan sy krana say xda bilik..oleh yg demikian,sy tpaksa menyesuaikan diri dengan suasana yang kurang biasa ini..tengok??ayat pun ganjil..aissshkk..
Adalah lebih baik sy log out skrg sebelum sy merepek dgn lebih lanjut lagi..sekian.terima kasih..

Thursday, 5 May 2011

Semester break @ summer holiday..

I'm home already..and you know..I have some sort of feeling which I can't have in another places..It's so cool to be at home sweet home..^____^..

I don't have any special occasion for this holiday..so, I will just gonna let the time passed and live with it.Haiyaa..a very not intuitive side of myself..hahaha..Actually, I want tocontinue my driving class..However, the class for this month was already full house..I will continue it somehow..maybe on early october..I wish..=)
It can't be on November or December..Why not??Because..It suppose to be my Travelling time!!!hihihih..I don't want to left alone here just because my driving license..It can't be....!!

Alright then...peace out.~~~

Monday, 18 April 2011

I am in the middle of war!!!

E.P vs Exam

Lets see how I fight the exam in this semester.. Frankly, I don't prepare 100% yet. There is so much things that I need to cover before the first paper take place..LAW 309..what do you say?? Well I say it it perfectly hard and I need to keep in mind all the terms,definition, and cases..Do you think it's easy?Then come and teach me please..Mommy..!! I am in the middle of war!! Arrrrghhh.. its look like massacre that lead me to death..oh my God..I'm getting over..Ishh2..sorry pals..for being emotional.=(

Let just pray, and get prepare..I don't want to sit like fools in the exam hall later on..Alright..move on and give my best..InsyaAllah..^__^ 

Saturday, 16 April 2011

Assignment lagi??

Hallu Mr.blog..exam I ada tinggal 4 hari lagi,,sungguhpun begitu,assignment masih ada juga..Ya Allah..sungguh luar biasa kesibukan semester ni..Then, pas exam pun masi ada lg assignment ynag mo di hantar.xhabis2..strees otak ni..and!jerawat sdah mula tumbuh di pipi..mst tindak balas hormon yg memberontak kan??hahaha..peduli lah tu..janji study utk exam nnt..wish me luck ah Mr.blog..

Friday, 15 April 2011

..........................................

INSOMNIAAAAAA!!!!
dAH JAM 2.30...TAPI MY EYES MASIH  WIDE OPENNN!!!
OH MY GOD...I NEED TO SLEEP NOW...
S.O.S...
=(((((((((((((
AM I OKAY?
DUDE..DEFINE OKAY FIRST..THEN I'LL ANSWER.
SIGH..~~~~~~~~~~~~~~


Monday, 11 April 2011

Insomnia..Thank you very much..

The picture is only for illustration purpose only.^^

Mr.Blog..I wish that I was sleeping now..Apparently, a sweet lovely dreams will entertain me in the other side of the world.. 

But I am not sleeping..And here I am..story telling with my gorgeous cutey blog..Don't be so glad Mr.blog..cuz this wont stay any longer..next week will be my final week before examination.

It means what? DISASTER!!oppss.I shouldn't mention that bad words here.Take a deep breath and say.."Lets put everything in the right track and give our ultimate effort and get rid all those helluva disaster...Fighhht!!Be a hero in your own dreams..

Coming back to my title..yes..thank you very much to Mr.Insomnia for visiting me today.My eyes is wide open and I don't feel like sleepy..Good news is I done my assignment.And the bad news is, I'm afraid that I can't wake up early tomorrow.I couldn't make it happen as I have a presentation and I need to compile my works with my group members by tomorrow.

Mr.blog..I wish I will wake up early tomorrow..Insya Allah..I better stop now before I start mumbling all over again and keep pressing "enter" to make a new paragraph of my stories.Bubye and nite..^^

Saturday, 9 April 2011

My saturday..^^

Hai Mr.Blog..today was just awsome..I went to Cp mall with my lovely buddy Fennie.What can I say??She so funny and i feel so cool whenever with her.^___^This is the story....

Orang cakap, cara terbaik menyampaikan cerita yang penuh rasa gembira adalah dgn menggunakan bahasa sendiri..nahh..puas ati..hihihi..

Kami stay2 dkt wayang sementara menunggu wyg kami jam1.35..adooii..jadi observer nda bgaji lah kami di sana..ramainya mangsa2 fesyen berkeliaran..ada yg mcm alien jatuh dari planet marikh, ada yang macam orang baru turun dari gunung, alala..saya nda faham ni apa yang buat dorang yakin pakai baju macam tu..sedar ka nda..dorang jak yg tau..tengok jak yg terdaya..

kami p tengok wayang yg tajuk dia "scream of the ghost"..Nahhh..suda terang2 bah cerita hantu..mau lagi knon kami tengok..padahal dua2 penakut..c Fennie kasi keluar sweater then kami tengok tu wayang guna satu mata jak..ishhh..saya tutup telinga lagi bah..xsanggup mo dengar tu banshee teriakk.berpeluk bah kami tinguk..hoho..memang gila la pontianak dia..iiss..ni la pertama kali sy tgok pontianak melayu versi orang puti..gila lahh..huh!! Nasibla happy ending..kalau nda, sy yg jadi banshee di wayang tu..aiya..berlatihlah dulu teriak2 mcm tu..iskk..scaryy!

Bah..tu jak la..sy mau sambung dulu main game zombie..hihi..bubuii..~~



Friday, 8 April 2011

Why??

Day by day..I become speechless and feels like I got nothing to say..It seems weird cuz this wasnt me..I used to talk and share many things here back then.Why?Am I too busy or something??I can't figure it out..sigh...Mr.blog..I'm sorry..

Tuesday, 5 April 2011

Malam aNugerah Fakulti..^^

hello my Mr.blog..long time no see..hihi..mrajuk ka?alalala..sorry la..ep busy sangat2..last sunday ada dinner fakulti.So,ep selaku salah seorang pelajar semester 5 di tugaskan untuk handle dinner tu..Ep menjadi exco jemputan yang juga bertugas menjdi receptionist pada hari kejadian..adududu.hihi..Well, apa yg best adalah..kami telah menjayakan majlis tu dengan sempurna dan mendapat pujian daripada pengarah campus..Yang mengkritik pun xkurang hebatnya, tapi biasalah tu..kita xmgkin dpat puaskan hati semua orang kan??

Sekarang, xmau cakap banyak sda..jadi biarlah gambar-gambar ini yang berbicara sendiri..aitccchh..hihih.tapi cikit jak pic ni..kawan2 yg take pic belum habis upload lagi..hihi..lets see..

Smile...^^

With my buddy Rin..cumil kn kami?hihi

Me and fen..^^c marsha..haha

Suasana..~

Me and Dayah..cute sgt dia mlm tu..

Welcome to the dinner everyone...!

The receptionist~

One malaysia..hihi

me and killa..roomate yg pintar..~

my brother n fren sars..~

I love my girls...

p/s:Lupa mo gtau..dinner ni bertemakan warisan..thats why semua dress camtu..lawa kan3???

Friday, 1 April 2011

I am student.=)

Hai Mr.blog..I am student!!! lalalalalala...I got so many assignments,test,quizzes, and presentation instead of the final examination which just around the corner.So what?? I shouldn't surprise and sigh everyday..because I am a student!!That is all what a student like me should do.What else I will do when there is an official "student" mark in my head??Haiisshh..feel stress is obvious, but, I must find the solution to be cool and chill.

All I need to do is appreciate all these precious moment and do what I suppose to do in order to achieve my dream.Is it??Okay..Gotcha..!!
Assignment?Test?Quiz?Presentation? I'll do my best and put my ultimate effort to fight against you...I won't afraid..I won't run..Lets just finish all this until the end.I am student..and you are only my small tiny challenges.Fighting!!
I love study!!

Wednesday, 30 March 2011

Busy lah..

tsk...tsk..tsk...ke hadapan Mr.Blog yang di sayangi..sorry sebab sudah lama tidak datang bercerita di sini..Sesungguhnya diri saya sibuk sekali..=((((
Kurang dari sebulan saja lagi, final exam akan bermula..now, semua presentation and assignment mau di buat before exam.Jadi, tiap2 hari penat and xda masa mo update..Oleh yg demikian,nanti if ada masa terluang..saya akan merajinkan diri di sini dan bercerita bersama Mr.blog yah..oraitt..=))))

Sunday, 27 March 2011

I'm Coming home..

Hai Mr.blog...sorry banyak2 cuz lama pula x keep in touch with u..I pulang umah on weekend tu..I baru sampai hostel nihh..hihihi..Memang betul lah kata orang, tiada tempat yang terbaik di rumah ini melainkan rumah sendiri.ouhhh..sungguh xtrasa..masa seakan berlalu begitu pantas di rumah..kalau di hostel macam lambat pula..uisshh..sungguh xbest..Okey mr.blog..later I'll show u my upcoming schedule..Im telling you this because I don't want nanti u mrajuk kalau I x ada masa mau story telling nanti..I busssyy..=(.Bye2..

~XoXo~

Wednesday, 23 March 2011

Fight for the upcoming test!!

Besok I ada dua test..so, hopefully I manage to answer all question.All out yeahhhh!!
~Entrepreneur test..(ENT300)
~Research Methodology (PAD340)

Stay up all night cuz I haven't done review yet...Wish me luck okayy??
 

Tuesday, 22 March 2011

Si Kanan Vs Si Kiri

Hai...Bertemu kita kembali..di dalam segmen rancangan "sayang si Ep"..Doii..merepek sudah aku nih..Hekhekhek..ketawa jak lah..Walau hati ini sebenarnya Fed-Up dengan line yang lembap teramat sangat..satu jam loading, picture masiiiih gagal di upload..xkan aku kena tunggu sampai esok kn??Macam xda keja lain lah pulak..haiyaa..ikut hati..mau jak aku cari "Orang kuning" Digi tu..yang kononnya Bersamamu selalu..aisshh..kalau aku jumpa dia tu..aku cium2 pipi dia tanda ucapan terima kasih sebab line BB yang sangat mantap lagi laju..sampai mau upload pic pun umpama mencari jarum di dalam lautan..aiiiishhhh...

Sabar jak lah..memang separuh dari iman, dan semestinya sebahagian daripada kehidupan kita kan..Nanti lah cuba di masa lain..fikir positif lah..Line lembap akibat cuaca hujan dari kemarin..agak logik juga kan3???
Hehehe..So, sekarang..better aku buat keja lain..Seperti??Nah..Senarai di bawah adalah monolog dalaman yang selalu terjadi dalam hati ni....dan seolah-olah ada dua pihak yang bercakap di dalam hati iaitu si kanan dan si kiri..(si kiri selalu menang..hihi)
  
1)Dah nama pun student..pigi la ko belajar..lusa kn ada test..
Jawapan:Hmm..tengokla kalau rajin..hahaha..

Isk3..teruknya perangai aku ni...please lah berubah Ep..banyak benda kena review nih..exam tinggal 4 minggu lagi..

2)Buat assignment yang bertimbunlah Ep..kan mostly due date dia next week..
Jawapan: Iyakan..alah..tapi assignment tu senang ja..sempat juga kalau buat malam sebelum tarikh menghantar..kalau xpun buat time malam minggu..kan3?

Adoiii..kenapala mindset aku ni teruk sangat..xbaik ni kalau di baca oleh remaja under 18..karang terpengaruh..And Ep..janganla yakin sangat yang ko akan buat keja tu on weekend..paling2 weekend nnt ko pulang rumah or stay di bilik buat muvi marathon..isk3..Insaflah..

3)Dah belajar and buat assignment pun ko xmau..pigi lah tengok muvi2 dan koleksi drama korea ko yang bertimbun tu..memang tu la yang ko rasa terbaik and dapat tolong ko time exam nanti kan...pegila..pegilaa..xda yg halang ko..memang parents ko antar ko pigi U ni untuk tengok muviiiiii ja..
Jawapan:Issssssskk..serba salah la pula..aii..study malas..wat assignment malas..tapi bila fikir balik...memang xpatut aku buang masa tengok muvi n drama korea ja..huuu..yalah2..aku buat semuala..first, aku buat assignment, then study beberapa chapter..then..lau dah penat..aku tengok muvi..Ok???

Nahhhh..inilah jawapan yang terbaik...study and main2 tu mestilah balance..xboleh lupa diri and lalai sampai study pun di abaikan..buatlah yang terbaik dalam hidup ni selagi mampu...Okey???
Oleh itu..lepas publish post ni, aku akan log out and study..bubye Mr.Blog and kawan2 sekalian...=)
p/s:Harini si kanan menang...hihihi..

Monday, 21 March 2011

Delay..delay..delay..

Hai Mr.blog...I ada wat entry actually.since tadi petang lagi I mau post..but, I tpaksa delay sbab pictures tidak berjaya di upload.So, uda I save as draft lah..nanti sok i try post ceta I k..kisah benar and mendapat Seru to write that story coz of my friend...I love u friend..hiihi..So, setelah penat mencuba dari tadi..now I give up and ingin mengundurkan diri..selamat malam Mr.Blog and all readers..have a nice dream..^^

Sunday, 20 March 2011

Mau pergi jauh.

Suatu ketika dulu..time umur baru 5 tahun..aku selalu duduk di tangga pada waktu tengahari.Kenapa?Sebab aku suka sangat tengok budak2 pulang dari sekolah.Rumah aku terletak 500 meter jak dari sekolah rendah..jadi, tiap kali loceng tengahari bunyi, aku memang pegi keluar berdiri di tangga..Semua budak sekolah pulang keriangan and aku sangat cemburu.Aku xsabar mau masuk sekolah.Akhirnya, semasa aku tadika, aku rasa sangat riang melangkah ke tadika.Aku xpernah ada kes menangis time awal sekolah seperti budak2 lain yang xmo di tinggalkan ibu bapa..Cikgu aku sendiri cakap dengan bapa aku..aku ni peramah and periang..seolah-olah teruja berjumpa ramai orang.Ya..memang aku gembira..Akhirnya aku xperlu tunggu di tangga lagi untuk tengok budak sekolah pulang.

Sehinggalah bila aku masuk ke sekolah rendah..kegembiraan ku makin terserlah dan mempunyai raaamai kawan..cemerlang dalam pelajaran and menjadi harapan guru-guru..Tiap tahun aku dapat nombor 1 dalam exam walaupun nda belajar.aku hairan dan akhirnya menjadi habit aku utk nda belajar..sebab aku tau aku xkan gagal.. Malangnya,aku lupa diri buat seketika..Akibat terbiasa berada di puncak, aku mula tidak dapat menerima kekalahan.Aku memang xboleh tengok kalau aku gagal.So, kalau ada time tu aku dapat markah rendah..aku memang xmau ada orang tau..huhu..Aku alpa..alpa..dan terus hanyut...

Time ni, aku mula nda sabar mau masuk sekolah menengah..aku mau sangat pakai kain biru muda tu..Aku rasa, kalau dah besar mesti best kan..Ya..Akhirnya aku masuk lah di sebuah sekolah di Kota kinabalu..Di sini, semuaa murid pandai-pandai..and aku rasa mcam kecil jak bila berada di sini..dan aku mulai berpijak di bumi yang nyata..Aku xlagi bangga2 diri..Ishh...buruknya perangai aku dulu..Time ni,aku belajar rajin-rajin sebab xmau jadi orang yang terakhir dalam kelas ni..and aku mau buktikan juga yang aku boleh memberi saingan dengan budak-budak pandai ni..Usaha tu nampaknya berbaloi bila aku dapat tempat kedua dalam peperiksaan akhir.So, aku pun naik lah ke kelas yang lebih advance..Banyak yang aku belajar and di sinilah titik permulaan aku kenal erti persahabatan..Aku dapat kawan2 yang sangat membantu and membawa aku maju dalam pelajaran, buat aku happy, buat aku riang, and time sedih pun ada yang menemani..Di sini aku faham apa tu Sahabat..and aku sangat2 mengutamakan sahabat dalam hidup..terima kasih buat kamu semua...

Kini, aku berada di tahun akhir diploma..dan aku xpernah sangka pun yang aku akan dapat masuk U ni.mungkin bagi orang lain nda mustahil..tapi, bagi orang macam aku, yang selalu bergantung dengan orang lain dan lupa apa potensi yang ada dalam diri...memang sangat bersyukur dapat masuk sini..Aku ada kawan..and aku sudah menyakiiti perasaan dia harini..aku xtau mau buat apa..Masa ni lah aku rasa dah xmau sekolah lagi..kan bagus kalau aku boleh balik macam dulu,,duduk tepi tangga and tengok keriangan orang pulang ke rumah..Aku buntu dan nda tau mau buat apa..Aku kini mengerti..hidup ni, nda selalunya indah...terlalu banyak halangan,cabaran, dan dugaan yang akan di tempuhii..Aku sangat takut kalau tewas di tengah jalan..

Percaya atau tidak..sekarang aku cuma ingin lari..menyendiri di mana-mana..Sepertinya aku nda layak jadi siapa2 buat sesiapa pun..Bukan anak yang baik, buat pelajar yang pandai,bukan gf yang sempurna, dan juga bukan layak menjadi sahabat sesiapa..aku ingin pergi!!!!!

Helllo Sunday..Smile^^

Hari ni sy mau senyum jak walau apa pun terjadi..^__^.No seih2..


Buat2 xnampak jak if ada problem..Ignore jak la..=)
Ceria x sy??hihihi   
Walau hati sedih...lupakan jak...
Adik ku..kesayanganku..^^rinduuu sgt..
Moral value dari cerita di atas...Janganlah bersedih hati selalu..gembirakan hati, hiburkan selalu..walau apapun terjadi, orang tersayang seperti family selalu ada menemani...semoga bahagia menjadi milikmu..~~

Saturday, 19 March 2011

I am Sucks to be a friend of you..

Dear friend...
I would like to apologize..
even that I know its hard for you to forgive me..
But still..I want to let you know..that..

There is your name tattooed deep inside my heart.
It may annoyed you,
But..It means everything for me..

I don't want to lose you as my best friend..
I won't ever get rid all those memories,
Not until I die..

This time, I won't beg you to forgive me,
Cuz I know,I don't deserve to be your bestfriend..
I'm just sucks and only expert in ruin things..
Hard to handle and bad person to be with...

I might stop typing right now..but my mind still completely thinking about you...

I'm Sorry..again..



Friday, 18 March 2011

Sy busy..+_+

Haluuuu..wahhh...lama x log in Blog..hihihih..Sowi Mr.Blog...aku busy sangaaat minggu ni..Banyak assignment mau antar and test marathon..harini pun aku ada dua test lagi tau..Entrepreneur and Law test...Huhuhu..tu pn blum habis review lagi...
This weekend pun ada event yang aku kna pergi..apa dia?My bestie's sista engagement day..yuhuu..I loike..I loike.. Pengangkat dulang la I time tu..uisk3..Hmm..tu jak la Mr.Blog..nanti ada masa kita ceta lae ok??I miss u muchhooo..Take care..^________^.

Have a NICE DAY people..^__^




Tuesday, 15 March 2011

Barbeque!!!

Event: Prostar BbQ
Venue: UiTM
Time: 7-10


p/s:Makan manyak-manyak la tonite..hihihi

Monday, 14 March 2011

Just the way you are..

This guy..i adore him so much..everything he done is always work on me..Just the way you are dearr.Stay like that forever and dont change anything..okeii???Pray everyday,InsyaAllah..we will be together..study first, ambition first..then everything will be fall in the line..^____^


~ Stay with me forever.. cuz,
~I love everything about u...







This is the guy that I've been talking about...hihihi...the one which I called as "Aailurvehim" in my phone..Awwww..Okey stop...I won't go further about this coz I know once I start, I will never stop talking about him.Nite all..^^Mmmmmuah for everybody.Pray for me okay..




Saturday, 12 March 2011

Tsunami Japan 11.03.11

Hallu2 Mr.Blog..Good morning..harini saya bekfes blog campur Fb...ishh3..hahahha..xpala..bukan slalu kan..nanti kejap lagi sy pg cafe lah..

Sy cuma mo bagitau , skrg ni sy tengah guna wifi..sebab broadband xbayar lagi..So, kpada ttamu2 yg bertandang di chatbox tu, harap maaf krna sy xmampu mo view blog korang..loading3.. 
Tsunami(BH)


Berbalik kpada tajuk asal..ya..mr.Blog mesti lebih tahu dari sy yg kemarin, telah berlaku tsunami yang dasyat di Jepun.Yang lebih buruk ialah amaran telah di keluarkan buat beberapa negara terdekat dan termasuk SABAH!!

Agak tidak realistik bila dorg warning jangan pegi kawasan tepi pantai..Sebab..hostel tempat sy tinggal ni, berdepan jak dengan lautan yang luas terbentang. Ishh3..first, sy rileks jak..berdoa jak..Tiba-tiba, roomate tercinta ni berdiri tepi tingkap and merenung ke lautan lalu berkata.."EP,aku xpandai berenang..camana ni..and agak2 berapa kaki tinggi asrama kita ni dr laut ah?"..Nahhh..Psycho gila dia nih..trus ilang rileks I..
Apalgi, ambik HP, call parents di umah..tambah susah hati I bila mama cakap di cana ujan lebat n banjir.ishhh...Berdoa banyak2.tu jak yang termampu..
Kemarin juga, sempat I and roomate tengok matahari terbenam di lautan tu..indahnya dunia..semoga semua ni akan baik2 saja..



Friday, 11 March 2011

God of study

Yess....I just done watching this korean drama, and I tell you people..It was awsome!!I rate it 4 star and half drama..Well,I'm impress with the plot and all the values that colours the drama which absolutely amazing.You guys should watch and MUST watch this drama from the beginning till the end..I bet, this drama could make you laugh, cry and excited.huh!!!
Seok-ho Kang (Kim Soo Ro) is a lawyer and former bike gang member. He then takes a position to revive a third rate high school named "Byeong-Mun High School". To revive the school, Seok-ho Kang needs his students to become accepted into prestigious universities. Because of this, Seok-ho Kang starts a special class and becomes the teacher for that class. Seok-ho Kang takes students, who have bad scores, and guides them to improve not only their scores but their outlook on life. One such student is Baek-hyeon Hwang (Yu Seung-Ho) a defiant and headstrong student who is similar to Seok-ho Kang at that age. Their strong personalities causes them to have clashes, but gradually, Baek-hyeon Hwang opens up to Seok-ho's teaching methods and eventually becomes the best student in the class. (God of study)
Adorable!!

Touching!!

You will get excited to watch this drama when the teacher of the special use a very special method to teach their students..There will also include the value of friendship among them that will lead them to study hard in order to enter the best University in Korea.

p/s:Apa lagi tunggu..cepat tengok...konfem xmnyesal..


Seharian bersama Shida

Hello2..Mr.Blog.Ini adalah story telling yang sy jnjikan dari hari tu lagi..hihi.menghabiskan masa seharian bersama sahabatku Shida pada hari ahad yang lalu..sorry aku lambat mau ceta..line x ok..huhu..hihi..aku mau beli barang harian and mau cari hadiah untuk seseorang yang special.So, hari ahad tu, memang kami jalan macam xingat dunia sudah..ishh3..Jeng3..inila kami..hihi..


Ni otw pg K.K...cehh..happy nya kmi..^^

Baru sampai d centre point mall..Bekfesla jap..


Tengah fikir lpas ni mau pg mna..
Jawapannya ialah kami bjalan dr Cp-KK plaza..wahh..lenguh kaki den.. 

Ni wedges yg di pakai time jln..vogue la sgt..last2..
Beli slipar japan gara2 xthn kaki sakit..hahahahahah..^^
Ni jak la gambar yg ada..just ambik gmbr time baru sampai and awal2 perjalanan jak..tau knpa.sebab, kami jalan brabis xingat apa2..brabis jak kawan i ni mncari barang yg di sukai..n i..stay focus cari baju for someone special..hihi..nice n simple...Apa-apapun, hari tu memang puas hati la dpt jalan dengan kawan n beli semua barang dalam "to-buy-list"..okeii la..tu jak Mr.blog ceta yg tertunda2 n basi dari I..hihihi..bubuiii.