Followers

Mari (+) money dgn Klik heartBeat..^^

Sunday, 27 February 2011

Baby I'm yours..^^

hope to spent our life together...with you.."Aailurvehim"   


No lies between us..only L.O.V.E.

I can't stop loving you..I'm sorry for hurting u darl..=(
  
I'm dying without u..=(

My heart pound as I write this,
Time stand still and I wish to fly there with you..
My dear..thank you for loving me..
No one could love me more than you do..so sweet..
No one can be an ultraman  to save me like you do..I'm so touch.
No one can be Mr.bean to make me laugh like u do..^_______^.
You're my inspiration..I love You..

Saturday, 26 February 2011

Law,regulation, and policy of industrial relation

Mr.Blog..honestly, along the period of being a diploma in Public Administration's students,today, or this semester seems to be the hardest part in my life.I never found assignments to be this hard before.I am the type of person that will do the assignment in the very last minute but manage to do it perfectly..I'm not telling any lies here..Last semester, I have to do the groups assignment alone without my buddy  who have an emergency leave.Therefore, I do it for only one day and believe it or not..the result is 8/10.No hard time..Praise to the Almighty..

But, tonight..I tell you..I almost give up.To find the exact act of industrial relation that been applying in United State isn't that easy as I thought before..It likes finding a seeds in a tons of rice..Can you imagine? I don't know..It supposed to be my "thing" as long not related to calculation.But, see..it's like my legs been stuck in mud..I can't move on..S.O.S....

No matter what it takes, I got to finish this one. I want to free my mind asap.Without ASSIGNMENTS I guess tomorrow will be my good day..Finger crossed..^^


Hujung minggu yang sempurna

Hey..hey..hey..Mr.Blog..Saya sangat happy nii..mo tau, tadi pagi saya bangun awal..Saya sapu la bilik ni..lepas tu pigi cuci kain, semua saya cuci..cadar,selimut,tuala,sweater2..Nah..puasnya hati..ikut hati langsir tu pun saya mau cuci..Alamakk..over pula..hihihi..

Lepas dah siap rendam dengan downy antibacteria..saya pun jemurlah semuanya..siok jua buat keja sambil dengar lagu..nda jua borink..Selesai.

Then, buat nescafe tiramisu..Nyamannya pagi ini..Saya mau buat assignment ini hari..Sebab esok saya mau menenangkan fikiran..biarlah saya habiskan baki harini yang kurang dari 24jam dengan membuat assignment yg due date dia hari ISNIN. By the way,tadi mum call, dorang di KK sekarang, saya bagitau lah nda dapat join dorang jalan..So, nanti petang jak dorang singgah di sini.Sempat juga saya kasi ingat mama supaya jangan pg di Karamunsing yang kurang selamat tu..Susah hati saya nanti.tsk..tsk..=(

So, kesimpulannya, hujung minggu ni sudah saya manfaatkan dengan sebaik-baiknya..Semoga semua yang di rancang berjalan dengan baik..^___________^



Friday, 25 February 2011

Cinta vs sahabat

Hai Mr.blog..
I got friend bah..I rasa kami memang closed..since baru masuk uitm lagi kami berkawan..I ndamau mentionlah nama dia..Yang I tau, I kenal dia, and dia kenal I.We banyak kasih habis masa sama-sama dulu.Susah senang sama-sama,.I rasa..I dah tau hati budi dia..Hal personal ja I x campur k.

Then, last year..dia sudah nda lg rapat dengan I.Since dia ada girlfriend..I dah tegur dia macam-macam la tentang cinta yang tidak sesuai tu dan kurang sihat tu..Dia senyum jak..I terus terang cakap depan dia, sebab I xmo I sama macam kawan-kawan dia yang lain..Dorang main cakap belakang jk..I kenal kawan I ni..And I xmau dia terus hanyut..I sayang persahabatan ni..Then, girl dia yang marah.Until block and remove me dari friendlist FB.Maybe menyampah dengan I yg busybody..I rasa macam terkilan juga..kerana cinta kawan di lupa..Hmm..

And tadi, I tengok ada friend request..Yes..exbestfriend I ni add I balik..macam hairan laa..hmm..I approve la..tiada dendam dalam hati ku ini..and I tengok blog dia..gf dia dah tinggalkan dia and terus ada pengganti.I xtau la..I patut happy and tepuk tangan la sebab tu.Tapi, u tau, I xmampu mo ktawa..Malah I sedih dengar n baca blog u..Kenapalah she dumped u and trus got pengganti lalu tambah melukakan hati u..Agak-agaklah perempuan oii..Ko ni manusia ka apa?Huhu..I harap u sabar and ubatlah hati u..U know what..a real friend will always be there for you..sabar ok..U know u can count on me..whatever it takes..
coz thats is a friend suppose to be.



Wahai Wanita yang terhormat

Aku menyeru kepada wanita-wanita di luar sana dan khususnya yang tinggal di hostel...Dengarlah keluhan hati ku yang paling dalam ini..Aku bukanlah wanita sempurna, dan aku hanya ingin meluahkan perasaan aku berkenaan benda yang paling basic,senang, tapi sangat penting ni.

Mau tau apa??Begini ceritanya..

Aku start tinggal hostel since Form 1 sampailah sekarang aku diploma tahun akhir di Universiti tercinta UiTm..Dan tahu kah kamu apa masalah tradisi di hostel ni?Masalah air,elektrik,makanan di kafe or dewan makan tu..Semuaa kita tolak tepi..Kita bawa ke tengah masalah pembuangan pad or tuala wanita tu..Ishh..,aku paling menyampahlah dengar and menghadap hal ni..Sampai harini pun aku nda faham kenapa wanita-wanita kehormat ni suka betul tayang2 dia punya pad di khalayak orang ramai..Astaga..Inda Malu!!!Pengotor!Menyusahkan!dan aku klasifikasikan dalam golongan orang yang tidak berperikemanusiaan lah orang begini nih..Tiada bah orang mau tengok PAMERAN PAD BERDARAH!!!Yucckks!

Time sekolah dulu, hal paling Bodoh aku jumpa ialah Wanita terhormat ni kasi lekat pad berdarah dia di dinding shower...astaga..hasil seni kau ka tu??punya main jahanam..macam satu bulan aku nda lalu makan terfikir hasil seni kau tu..memang kau kreatif and hebatlah..kalah bah seniman negara..Berhasillah usaha kau kasih impressed aku sampai ke hari ini..Masih lagi aku wondering siapakah kau ini...

Then, menyusahkan orang yang mau guna tandas lagi, kenapalah ko bijak sangat buang pad ko dalam lubang tandas???issshhhh..maki sejuta kali pun tiada guna..macam binatang lagi bijak oh..Aku nda cakap bah hal ni kalau ko nda kacau hidup aku..Ko mo tau, gara-gara kau la wanita kehormat yang membuang pad dalam lubang tandas, SATU KELAS aku time sekolah dulu kena panggil oleh Cikgu Kartina.Dia panggil semua wanita yang belajar di blok tu pergi toilet..Mau tau kenapa??Setiap orang dari kami kena suruh ramas-ramas pad berdarah yang di korek dari lubang tandas..Perkara paling JIJIK dalam hidup aku..Masa tu ntah berapa kali aku samak tangan aku ni..Masih lagi terbayang..Aduii..

Dan sehinggalah sebentar tadi aku pigi mandi di shower, aku nampak lagi pad kamu di ruang tepi tempat letak sabun shower tu.Memanglah tiada darah..TAPI, ko tiada tangan ka mau buang tu Pad bekas ko pakai di rentokil yang sudah disediakan.Mustahil juga kamu terlupa oh..Benda tu kira Confidential and penting bah..even aku tertinggal kulit sabun di shower pun, aku datang juga balik bah pergi shower tu and buang..Sia-sia nanti orang maki.Faham juga aku perasaan orang yang mandi dengan ada sampah di shower...Come on lah, Rentokil Ada TIGA lagi bersusun di sana..Buanglah pad tu di tempat khas..Kamu fikir tu rentokil biru tu apa?Hiasan untuk sudut tepi pintu??Haiiish..Macik cleaner pun memaki bah kalau mau sentuh bekas pad kamu tu..Doooii..

"Ya Allah Ya tuhanku, aku berdoa kepada mu, berikanlah wanita-wanita tersebut hidayah dan petunjukmu agar terbuka minda untuk menjaga kebersihan diri,bertanggungjawab demi menjamin kesejahteraan bersama.AMIN"

Memang kita bukan nujum untuk megetahui siapakah tuan empunya badan yang ada masalah berfikir ni..Ikutkan hati, mau jak aku antar pad tu pg hospital, baut ujian DNA kan..kalau kedapatan..nah..padanlah muka kau..So, aku doakan ja lah kamu yang terhormat ni supaya dapat petunjuk ah supaya bertanggungjawab terhadap diri sendiri..

Renung-renungkan..dan selamat beramal..









Kompleks Karamunsing mau runtuh!!

Nahhh..ni hal paling scary la..before benda tu terjadi dengan orang tersayang..adala lebih baik kita bagitau family kita tentang hal ni...aku baru jak tau hal ni harini dari kawan aku..So, atas dasar curious aku yang tinggi tu, aku pun google la tentang tu..hasilnya korang klik jak link ni --->>Karamunsing in danger.

Aku sangat2 la nda suka hal ni sebab aku suka jalan2 cana tu..banyak benda yang aku cari ada di sana tapi xda di tempat lain..huhu...So, aku harap..orang2 yang bisnes di sana tu, tolonglah cari lot kedai tempat ain..Bukan apa..mencegah lebih baik dari mengubati kan..Walaupun menurut artikel, cuma sebahagian tempat jak yang mengalami keretakan, tapi...come on la..risiko tu tetap ada..Apa-apapun, doakan jak yang terbaik untuk tempat tu..PeaceOut.

Thursday, 24 February 2011

Pelatih PLKN meninggal dunia..

Pelatih plkn meninggal dunia

Mr.blog..sedih sangat..tadi aku view facebook azzah ..dia ni kazen bestfriend kakak aku dan junior time skolah d smakk dulu..boifren dia meninggal kemarin di kem plkn.Tengok post-post dia membuat hati aku sayu dan tanpa aku sedar, air mata pun mengalir.Walau pun aku nda kenal dengan arwah..tapi aku dapat merasakan kedihan Azzah...Tabahlah Azzah...Dlm news cakap, kematian arwah xda menunjukkan tanda2 penyakit atau unsur jenayah..Arwah meninggal secara mengejut.Family dia semua pun nda menyangka hal tu..

Semua orang pun mesti akan terkejut dan sukar mau menerima kalau tiba-tiba jak orang tersayang pergi meninggalkan kita buat selama-lamanya..sekarang ni, semua orang hanya mampu sedekah Al-fatihah dan bersimpati..Tapi, percayalah..tiada sesiapa dapat memahami isi hati orang yang terdekat dengan arwah..Apa perasaan ibubapa dan adik beradiknya yang tiba-tiba kehilangan insan tersayang..dan apa juga perasaan girlfriend nya yang memasang hajat untuk hidup bersama..memang tiada siapa yang mampu merasakan keperitannya..

TAPI, bersyukurlah kita..mungkin arwah tidak dapat hidup lama dan menikmati kehidupan di dunia..tapi, insyaAllah arwah syed akan hidup bahagia berkekalan di dunia..arwah meninggal dalam solatnya tanpa merasa peritnya nazak..Mungkin ini tandanya arwah di sayangi Allah..Kita sama-sama doakan kesejahteraan arwah di alam sana dan teruskanlah kehidupan dengan menginsafi kelemahan diri..Sesungguhnya, ajal,maut,jodoh pertemuan..semua di tangan Allah s.w.t.

Wednesday, 23 February 2011

Fact

Hello Mr.Blog!
I got diz from Life land a.k.a my buddy's blog.

Nine things you wish you could say to nine different people:

1. Papa & Mom :I hope I can be ur Solehah daughter..^^
2. MyOnly1 elder Sista : I'm sorry cuz always act pampered & make u pissed.Wht to do..U r myonly 1 sista..gagaga :)
3. My 3,4,5,6 younger sista :U colours my life..hopefully we'll make dadymumy happy forever!
4. Aailurvehim: My endless love..InsyaAllah.Aamin..~~
5.Mybuddy2:ThankyOu for everything..
6.Happy everyday people^^
7.Vulnerable n sensitive.
8.Always pray to be good.
9.Mr.Blog..thanks for hearing me..almost everyday.
 
Eight things about yourself:

1. I am a girl. 155cm tall, 43kg weight. I am 21th, final year student's of dip.in public admin at UiTM Sabah.
2.I love Purple mucho!
3. A Muslim of course.
4. Fear of rubber bands.(Astihophobia) Ex: Getah sayur.
And Claustrophobia.Ugh!I hate small lift.
5. Cry and laugh easily=Sensitive
6. I hate snakes!
7.  I'm TAKEN.
8.I forget things easily.

Seven things that cross your mind a lot:

1.Happy Family 4eva.Mom,daddy,me, n siblings.^^
2.Finish study and got a good job.
3.Dead.I wish to live everyday like I'll die tomorrow.
4. Vacation with my family.Of course.
5.Grow old together with Aailurvehim.
6. I wish to design my own house n furnish it with cute2 stuff.
7.Go Haji with my family and aailurvehim.
 
p/s:Save money as many as I can!

Five Things You Always Have With You:

1. A ring from aailurvehim^^
2.Tissue.
3.In2it face powder.
4.Myred purse.
5. Thumbdrive.
6. HP.

Four Bad Habits:

1.My Face cannot Lie.
2.Too sensitive 
3.Low memory
4.Bad temper

Two things you want to do before you die:

1. I hope to be a good daughter,good wife,good friend, n be good to everyone & everythings
2.To be a good Muslim.InsyaAllah.
 
One Confession:

This is all fact..no lies..:)

Monday, 21 February 2011

Saya mau merajuk

Mr.Blog..saya mau merajuk bolehka??Sama sepa??sama ailurvehim lahhh..Tadi sy message dia...saya cakap..I wish to have a date wif u tmorrow..then, dia ckp xdapat due to kerja..uggghhh..betapa sy jeles dengan keja dia..kan bagus klu sy yg jdi keja dia..hari2 la sy dgn dia..Ishh!ada ka patut..I'm going insane..Miss him like crazy..Bah..tiapala kalau bgtu..saya akan bersabar menunggu hari itu..InsyaAllah.~~

Terus sy reply message dia pendek2, then dia ctau yg dia mo tidur..penat dia keja sharian.Nah..tambah la aku monyok..Waaaarghh..I wish to be with u everyday..adoii..gatalnya..belajar la dlu bah kan..deii..

Itulah saya Mr.blog..sy boleh faham ksibukan dia..tp, sy slalu suka buat2 nda faham.
Terima kasih kpd dia yg banyak sgt bersabar dgn diriku ini..That's why ILYSM...

I'm Counting..

Yes Mr.Blog...mengira atau menghitung.Apa jua yang aku kira..yalaitu..ko heran la kan..sebab aku ni lemah sangat dalam Maths..Ciss..Aku tengah menghitung hari bah Mr.Blog..for someone who are very special in my life..Awwww...2nd March ni is my lover's birthdayy..So...pleaaaaaaaaaaaaasee..tell me apa mo bagi hadiah untuk dia..

This is my list:

1)Car accesories..but I don't know which one bah..
2)Wallet..Again??third time already..
3)Belt with a unique buckle?
4)T-shirt and jeans?
5)Nike shoes?
6)Perfume?
7) a hand phone?Over!
8)Cap??oh..u know he dont like it..

Hmmm..I just don't know Mr.blog..Maybe I'm gonna give him one of the item above with a personal present that i made by myself..But..what..?I'm gonna think about it..U wait ah Mr.Blog..hihihi..dis I promise u lah.Sorry la nda dapat bagi hadiah mahal2 ah..tunggu la aku keja dulu..hihi.orang susah bah ni..tsk3x..


Sunday, 20 February 2011

Kenapa?


AKU RINDUKANMU SETENGAH MATI MR.LUBBY..

BUT,WHY DID U HURT ME..

Friday, 18 February 2011

Home sweet home..^^

Mr.Blog..Harini sy pulang Umah...kazen sy kawin..hihihi..excited sgt2..nt sy ceta ah..mmmmmmmmmmmmmmuahh..happy nya balik umah..take care Mr.bloggie.
.^___________^

Thursday, 17 February 2011

SAYA PENAT

Mr.Blog.Saya sangat penat harini.
Sekian...Chup2..

Wednesday, 16 February 2011

Si Minta puji

Mr.Blog..sy ada kawan yang minta puji..suka btul mau tipu-tipu.Dia selalu buat aku mati2 percaya semua yang dia cakap..then,last2 dia gtau yg dia tipu jak..adodoi..penat aku format fikiran aku balik2..aku selalu percaya and terus save bah tu Mr.Blog..Dalam fikiran aku, dalam hal ni..xkan la dia mo tipu kan..xde maknenye...so, aku mesti la pcaya kaan??ish2...lau 1 day dia cakap hal btul tp aku nda pcya, nahhh,,baru dia tau..hikk3..Tu jak la..nda blh aku ceta pnjang2 nih..mo wt research dlu..Nasib jua la kwan ku yg minta puji ni ajar cara cari literature review..tq my mnta puji friend..hihihi..

p/s:Siapa2 yang makan cili,memang dia lah yg kepedasan,,hahaha

Tuesday, 15 February 2011

Nowhere to go..

To be someone's friend, I am too worst..sucks..
To be someone's girlfriend, I am a loser, more sucks  than be a friend..
To be someone's idol, I am zero..I got nothing to inspire anyone...
I am just me..nobody..lost..and still in the process to find myself..somewhere I belong to..
what we call as "destiny"..

~To my friends..yes..all of you..(act like I got many)..I am sorry fellas..forgive me for who I am right now..

~To my boyfriend..(If I really do have one)..I don't know how to make you feels special..please understand me..I never know how to be a girlfriend to someone..just give me a time..to learn..to experience what the "love" really are coz I never really got into it..

~To anyone outside there,you may have been judging me so much before..But, believe me..You'll never understand me..Why?Because I myself don't even really know who I am..I am totally lost..

#I dont know who am I yet...God..please show me the way..put me on your path..so that I will able to understand all of my dilemma..I realize that everything happens for a reason..Please, let me know the silver lining behind all these cloud..









Salam Maulidur Rasul..

Hari ini 15 Februari 2011 adalah hari kelahiran nabi Muhammad Rasul junjungan..Berselawatla kita bukan saja pada hari ini, tapi,juga pada hari2 seterusnya..Semoga kita mendapat keberkatan dan beroleh shafaat di akhirat nanti.Insya Allah..^^

p/s:Mr.blog..semalam satu kemalangan telah terjadi..nanti aku ceta ah..=(


Monday, 14 February 2011

Flash back..

Memori di Kinarut.Time kursus kepimpinan bah nih..sangat siok and banyak kenangan yang indah,and sedih pun ada juga.Nanti aku upload lagi lain ok..tskk3..sedey pula kalau ingat balik..Thanx guys..^^

Barisan depan dari kiri:Sha2,Suhamdan,vibrate Dayat..
Barisan tengah:A'an,Diana dell,Ari peggy,Yan,Roslan,Saiful,Rahmat,Aku, and Kak Ain.
Belakang: C tinggi ni pla Aziz Karia..

Automatically..thinking about something..~~




Monday Blues!!

Hai Encik Blog..adakah anda tahu dan mengerti perasaan saya di pagi isnin yang indah lagi permai ini...
Saya menjadi seorang yang sangat malang pada setiap hari isnin bermula dari minggu lalu..
Pada pagi isnin yang lalu. seperti biasa saya akan pergi ke bus stop untuk pergi ke kelas..Malang sekali, saya menaiki sebuah bas yang sarat dengan penumpang..Tapi bukan itu ceritanya..Pemandu yang membawa bus ini mahu semua penumpang iaitu uitm student untuk mencari tempat duduk..mana2 yang gagal mencari tempat duduk di kehendaki turun ya..Jadi, aku n sahabat baik ku Fennie mula la macam ayam hilang anak..Aku pg duduk atas pangkuan c Sarina yg duduk bertiga di double sit.Plus aku di pangku nya jadila kmi berempat yg dduk di double seat itu, and fennie pg duduk d penghadang kerusi di tempat duduk single..Adusss..Lalu pacik seraya berkata a.ka menyindir kami berdua."Kalau duduk bertiga tu,Ok lagi..tapi kalau yang duduk berempat tu..nahh..silalah turun..xbuli itu.." Awwww..sungguh merah muka ku di kala itu..Then, pacik tu sambung lagi.."Jangan paksa diri kamu untuk duduk kalau tidak boleh duduk.."Nah..semua mata manusia meninguk sahabat ku Fennie..Aiyaa..jahat bh ni pacik..Udala kami lambat..and ada test pg tu..plg last pacik tu berkata lg.."Bus ini tidak akan jalan selagi kamu tdk turun."..OMG...Ini sudah cukup, bukan lagi cobaan ni..aku pn bawa Fennie turun dgn hati yang bengang..Kenapa la pacik sampai hati buat kami gni..aaaiiisshh..Saya sungguh malaang..Kami dua jak yang kedapatan bah,pasal kmi paling depan.Belakang pacik tu jak..Maka di belakang org duduk mo berlima lg bah..huuuuuuhhhh...

And pagini pula mo tau apa?Aku bangun lambat..aduii,..tidur mati la bah tu kn..adaka patut aku bangun jam 7.30.padahal,pada jam ni aku sepatutnya tengah naik bas uda..adoii.apalg,kelamkabut la aku besiap td..nasib la kwan ku Fennie setia menunggu..Sowi Fen..I lebiu so much coz mghadapi isnin yg suxx ni bsama aku..Nasib la jua baju kurung and tudung aku tu nda payah iron kan..Lambat bh knu aku tdur smalam sbb membuat online assessment..Buhhh..
Bah iyala..puas da aku bcerita nih.nanti aku ceta lae ahh..

Sleepy but happy

Hai...hai...hai..
Cuba teka I baru siap buat apa??Well..I baru siap buat I-learnt pny keja for subjek OB..hohohoh..bangga bah sebab baru first time I buat..hik3..so, now I happy kerana berjaya myudahkan nya..tidur dulu ah..gudnite..bubuiii..~~

Sunday, 13 February 2011

Lemah!!

HaLLo mr.Blog..u know ka..today I jalan2 ma kwan I c Chida...Siok lahh.cuma yang bidak dia tu..aku rasa xsedap badan..adusshh..lemah sungguh aku harini..macam nenek-nenek tua bha..bahu aku bengkak..gara2 I jln di 1B kemarin sambil menyikut seguni buku and laptop..Beg laptop I macam beg orang nek gunung bha..wawawa..skrg baru la terasa sakitnya..
Lain crita, bf aku jalan dgn family dia d CP..dia bwa aku skali..tapi..I ni pemalu and segan..waaahh..takut I jadi xkeruan nanti..ishh3..hihi..
Arini. I beli stationary jak di Eaton..well, kat cana jak pen fevret I ada jual.haha..kedai lain i xpernah jumpa..After that pg guardian, beli apa??nahh..I xtahan bah sakit badan..Jadi I beli koyok penaflex and panadol extend..And skg..badan I rasa pedas2 and sejuk..siokk.hihih..arap2 bengkak tu hilang..nanti sebelum tidur I makan panadol..

Okeyla Mr..I pny kawan dari tadi meraung2 mo minta muvi..nanti kta smbung ceta ah..Chup3..
 p/s:Sedihnya jmpa lubby sekejap jak td..=(


Saturday, 12 February 2011

Hari membuat assignment

Inilah kami yg rajin..^^

Hey..hey..hey....

Harini..aku,rin,daus,dayah, and ather berada di library untk menyiapkan assignment kami..sorang anggota xdatang iaitu Justin..ntah dia dimana..xdapat di kesan..mungkin dia tengah tidur kan..hihi..kaci can la sama dia tu..Okay..aku ndatau apa mo buat duluan ni..telampau banyak bah keja btimbun..okay..I decide utk kc list dlu smua keja tu before I buat semua keja nih,.hihih..bah..nanti I sambung lagi ah..bubuiii..^^

Friday, 11 February 2011

Suasana Hujung minggu

Hari jumaat
Jam 11.13 pm



Hai Mr.Blog..cuba teka tadi aku buat apa??Hehehe..mestila ko xtau kan..tadi, aku laaaaaaaapar sangat.Jadi, aku mo masak maggie..Aku tgk loker ada maggie kari jak..ciss..xsuke3x..!Tapi..antam jak la..dah aku kebulur xkn mo demand lae..masin bah klu maggie kari..xpedas pun..xtahan aku tahap kemasinan dia..mcm mo tinggi darah jak aku mkn..Nahh..oleh sebab aku xda tupperware..(lupa jak mo beli n bwa dri umah).Aku pn pg lah bilik sahabatku Ashida..nah..dia ni cm kilang tupperware..ramai tupperware dia..hihi..So, i pg lah cna..niat mo pnjm jk..tup2..stay n makan sna terus..package lg dpt copy muvi..hahaha..I saaaaaaaaaaaaayang sgt kwn I satu nih..semoga dia tetap sabar n mau bkawan dengan aku yg teruk ni smpai hjung nyawa..=(
Trimaz sygku..

Berbalik kpd tajuk asal..mau tau..suasana hujung minggu di hostel ni sgt nyaman..suka aku dengar bunyi orang berus kain malam-malam,orang baris mo ambik air di watercooler,haah..ni konfem mo tgk muvi ramai2 sambil makan2 ala2 party gtu or buat assignment ramai2 sambil minum2 kupi..then ada yang stay2 di tangga tgk view sepanggar bay or view malam perumahan seri maju n 1borneo..Wahh..sangat happening kan??xla sunyi macam selalu..rasa mcm xda penghuni jak..Sungguh i suka hujung minggu.Tapi tgkla nanti ari isnin..raaaaamai yg badmood,kelamkabut pasal lambat bangun,ada test,presentation,berebut nek bus lagi..adedehh..hihihi..This is what we call as LIFE...kan?Semua pahit manis ada dalam hidup ni..terpulang dengan cara kita jak macamana mo buat "Kehidupan" tu..

Hehe..tu jak la omelan aku malam ni Mr.blog..besok kena bangun awal kemas bilik and pg lbrary utk wat assignment..go Ep...!!Kasi siap semua tu assignment yang btimbun cm Eiffel tower..

 

Pekerjaan yang saya tidak boleh buat..

Hai Mr.blog...Tahun ni InsyaAllah adalah thun akhir untk my diploma..Jadi, saya sudah mula mmikirkan mana hala tuju lepas ni..either pursue my study or pg cari kerja..aisehhhh..hihi...Meh kta buat analisis...

Semua pekerjaan di bawah ni adalah cita-cita saya suatu ketika dahulu...tsskk3..=(..tinggal kenangan la orang bilang..

1)Jururawat: Sy minat mo jadi nurse nih..dapat tolong and jumpa orang..xboring kan.harap dpt mmbuat org sakit tu sembuh n mampu snyum gmbira..TAPI, sy nda meneruskan cita2 nih memandangkan sy penakut jarum, and darah..aisshh..nda sy smpai hati mo cucuk badan orang pakai tu jarum ooh..karang bgagar2 tgn..tsilap area lg mo jarum tu orang..apalagi klu tangan baby..mo dgr tangisan  yg ksakitan di jarum pn rasa mcm nda mampu..adoooii..Selain tu, sy rasa sy nda ckup tabah utk melihat pesakit yg sy jaga meninggal di depan sy..huuuu..

2)Pramugari: Nah..ni cita-cita pertama sy time kecik2 dlu..Memang dari kecik suka jalan2 nih..hahaha..tp,mcm xblh di capai uda ni sbb banyak faktor menghalang..isk3..ada-ada jak bh kan..

3)Cikgu tadika or kanak-kanak istimewa: Sy ndatau knapa sy mcm more into this..maybe sebab sy ada adik kecik d umah..kalau dengan dia hati rsa terhibur jak..tu antara pengaruh yg buat sy mo keja yg bkaitan budak ni..then, tiba2 minat utk handle kanak2 istimewa lg.dorang ni sgt memerlukan perhatian dan kasihsyg..Tapi, yang ni pun cam nda boleh jadi jga..ntahla bh..Harapan masih ada..

4)Askar or polis: Ni lagi satu..ada hati bah sy mau jadi askar ma polis..duii..terpengaruh dgn ceta2 tv bah ni..lg pn time kecik dlu sy agak lincah n suka hal2 mencabar nih..hahahaha..tp,pas pacik sy kc ceta pengalaman dia jd askar..yg mkn monyet,biawak,rendam di kolam..yaaayyy..trus sy fikir 10kali..hahahaha..

Banyaaaaaaaaaak lagi cita2 sy ni Mr.Blog..tapi..nanti la sy sambung ceta ok??Hihihi...



Always be my baby


We were as one babe
For a moment in time
And it seemed everlasting
That you would always be mine

Now you want to be free
So I'm letting you fly
Cause I know in my heart babe
Our love will never die
No!

You'll always be a part of me
I'm a part of you indefinitely
Girl don't you know you can't escape me
Ooh darling cause you'll always be my baby
And we'll linger on
Time can't erase a feeling this strong
No way you're never gonna shake me
Ooh darling cause you'll always be my baby

I ain't gonna cry no
And I won't beg you to stay
If you're determined to leave girl
I will not stand in your way
But inevitably you'll be back again
Cause ya know in your heart babe
Our love will never end no

You'll always be a part of me
I'm part of you indefinitely
Girl don't you know you can't escape me
Ooh darling cause you'll always be my baby
And we'll linger on
Time can't erase a feeling this strong

No way you're never gonna shake me
Ooh darling cause you'll always be my baby

I know that you'll be back girl
When your days and your nights get a little bit colder oooohhh
I know that, you'll be right back, babe
Ooooh! baby believe me it's only a matter of time

You'll always be apart of me
I'm part of you indefinitely
Girl don't you know you can't escape me
Ooh darling cause you'll always be my baby
And we'll linger on
Time can't erase a feeling this strong
No way you're never gonna shake me
Ooh darling cause you'll always be my my baby....

You'll always be apart of me (you will always be)
I'm part of you indefinitely
Girl don't you know you can't escape me
Ooh darling cause you'll always be my baby
And we'll linger on (we will linger on....)
Time can't erase a feeling this strong
No way you're never gonna shake me
Ooh darling cause you'll always be my baby

Always be my baby

[| From: http://www.elyrics.net/read/d/david-cook-lyrics/always-be-my-baby-lyrics.html |]

P/s: I would like to dedicate this songs to my lovers...Shazaty...

Thursday, 10 February 2011

I'm so tired

Hey..hey..hey..Mr.Blog..I don't know what is the most perfect word that suitable to express the level of my tiredness for today's class...I'm perfectly tired..I really wanna go sleep now..but I can't sleep tight without telling you how was my day going on for today..I can't tell you everything now..I just wanna let you know..that I'm very tired..=(

Suddenly..when I was ready to bath..my friends wawa and cda come and bring me a birthday cake..OMG..Im so touch..Well,cda was forgot to wish my birhday on 4 February..She only remember about my birthday yesterday..So, she want to redeem her mistake by give me the cakes..hahaha..Well, its work on me..I'm not angry anyway..Thank you very much Shida and Wawa..I love both of you..mmmmmmmmmuah..

Today's agenda...

Hai Mr.Blog..today I'm going to the library with my buddy Rin.  I really hope to finish all of the assignments because I don't even have a space to think about the other matters except the big A for assignment.gagagaga..My class suppose to be at 2 pm..but, it was postponed and I believe all of my colleagues were glad about that..
What are the other thing I'm gonna do today?Well.I got a presentation in my Law class at 4 pm..I wish I can perform excellent in the presentation..Wish me luck Mr.Blog..
That's all I guess..wait for my next entry..we'll see either all of my agenda are going smoothly or not..Chup2..

Wednesday, 9 February 2011

Social networking sites

As we know, nowadays..people tend to use a social networking site to interact in their daily life.Yes..we can have a clear perspective of this matters through teenagers..Why? because there are the group of people who are believe to used social networking more often.It maybe cause by the advance knowledge in technology and the are expose to this kind of stuff since they know the computer..You know what I meant?Compare to the previous times where the technology are just about to develop, they were growing  up just in the line of the massive development in technology..They  are the new generation who lives with the advance machine since at the early age.Therefore, when it comes to communication, they will be more to the social networking site which are more practical,advance, and easy.The most popular networking site is Facebook, twitter, myspace,skype, and etc.
to be continue...

Tuesday, 8 February 2011

Demerit of Ep

Yes Mr.Blog..this is me..I am not perfect to be a friend to anyone..Huu..I got so many weaknesses that I can't help..You know what?I can't hide my feeling..Isn't looks good for you?Of course not.Right?I hate it..Whenever I feel angry,annoyed with someone,i feel mad and whatsoever..It will just reflect in my face..So, whenever i feel angry to someone, they will find out it already..my face will automatically show it.!It is really embrassing me..Ouh..Because, after a while, I will realize and feel bad for letting he or she know that I was angry with them.Especially when it was only a small tinny little things.I shouldn't angry for that right?Haiiishh..On the other way around, it is good when I am happy or glad..or maybe if i was in love with someone..Oh my God..It will straight away reflect from my face..yeah..sometimes it will be embarassing too..but..hahaha..as long as I am happy and people around me happy..it will be okay..I like to say I love you to everyone I love..almost everyday I guess..it also because I can't hide it..Yes..I can't hide anything from my face..Therefore, my beloved friends..you know I won't stab your back coz i don't have the ability of acting..hihi..keep asking me if you don't trust me..coz I also not the type of person who kalis psycho..hiihi..

I got quiz at 4 pm..currently i am in the library..NO.I don't manage to do any revision.It is too cold right here and I forget to bring my sweater..i got to go now..my friend message me already..bubye...chup2 Mr.blog..

Monday, 7 February 2011

Hujan

Hai Mr.Blog..Sorry..xdapat update ..belum lagi top up broadband..hihi..now I pakai wifi campus jer..hihii..balik2 disconnect..tambah2 lagi sekarang ni hujan..huhu..xpa3..I promise to update asa ok mr.Blog..
For the next entry i will story2 about:
~My 21th birthday..
~Myholiday..
~My status.opss..hihi..wait and see k??
Thats all lah..u tunggu tau Mr.blog.now I kena post entry ni before line disconnect..ish3..hihi..bye2..chup2..^^